“ISIS” i srodne terorističke grupe su grupe koje su stvorili i vodili Židovi!

Teroristička grupa poznata kao “ISIS” u posljednje vreme pravi naslove, međutim, veoma malo njih je svjesno istine koja se tiče ove zloćudne organizacije – naime, da to nije ništa drugo nego lažna fronta i organizovani program uništavanja Đentajl naroda.

Sam program islama je jevrejski front vođen za porobljavanje Paganskih/Đentajč naroda Istoka.

Ovaj članak će pokazati da je „ISIS“ još jedna laž sa ciljem okretanja Đentajl Zapadnog svijeta protiv Đentajlsa Istoka.

Zašto (stvarno) koriste ime Egipatske Boginje Isis?

“ISIS” navodno znači “Islamska država u Iraku i Siriji”. Barem je to spoljašnji front koji oni prikazuju. S druge strane, postoji snažna podsvesna veza koju kreatori ovog programa koriste. Kao što su rekli mnogi koji mogu da vide kroz ovaj front, ZAŠTO BI ARAPI KORISTILI ENGLESKI AKRONIM? To uopšte nema smisla, i ovo je prvo zvono za uzbunu koje signalizira da “ISIS” nije arapski po porijeklu.

Kada se provedu daljnja istraživanja, postaje jasno da je akronim ISIS-a zapravo dugo koristio mossad, izraelska tajna obavještajna grupa, i da je sada reciklirano kako židovi koristili ovu grupu kao terorističku organizaciju.

Sada osmotrite sljedeći prikaz;

Izraelska tajna obavještajna služba; The Israeli Secret Intelligence Service

Prvo slovo svake reči u naslovu navodi ISIS, a ova grupa je od samog početka bila poznata kao ISIS. U stvari, Jevreji su dugo koristili ime Isis za svoje terorističke grupe.

Pa, zašto je to tako?

Prvobitna religija Čovječanstva (Đentajl [Narodi Ne-Jevreji] ljudi) je religija drevnog Paganizma.

Zbog snažnih podsvjesnih veza koje mi kao Đentajlsi imamo prema izvornim Paganskim korijenima, neprijatelju je potpuno nemoguće potpuno iskorijeniti Paganizam. Dakle, umesto toga, oni su ukrali sve, od naših duhovnih alegorija do naših svetih praksi, hramova, imena i naslova naših Bogova, itd., Pre nego što su ih iskrivili, pokvarili zamenjujući ih svojim jevrejskim prljavštinama, a zatim ih okrenuli protiv nas kao oruđe porobljavanja. Ove veze koje još uvek imamo, takođe dopuštaju neprijatelju da uđe u podsvest naših Đentajlsa, izvlačeći iz te moćne energije i koristeći je za sebe. Oni znaju kako da to iskoriste. U suštini, oni ne samo da su UKRALI sve od nas, nego su nastavili da koriste ono što su ukrali protiv nas. To je uobičajena praksa kroz neprijateljske programe kršćanstva i islama.

Upotreba naziva ISIS, osim što je akronim, još je jedan primjer za to. Kao što većina ljudi zna, Isis je ime moćne Egipatske boginje. Isis takođe ide po imenima Inanna, Ištar, Ostara, Astarte, Afrodita, Al-Uzza, AŠTAROT itd. Isis je drevna Boginja koja seže do samih početaka čovječanstva, pošto je Bila na našoj strani od našeg rođenja. Kao boginja plodnosti, majčinstva, proljeća, rata, ljepote, božanskog ženskog aspekta Duše, seksualne i romantične ljubavi i drugih vrlo moćnih aspekata našeg života, sjećanje na nju je utisnuto duboko u našu podsvijest.

Neprijatelj je koristio ovo ime kako bi iskoristio veliku moćnu podsvesnu energiju koju su pokušali da iskoriste protiv nas. U isto vrijeme, to je bogohuljenje i pljuskanje u lice ovoj drevnoj Boginji. Činjenica da su koristili ovo ime za svoj “akronim” nije slučajnost.

Koja je prava svrha ISIS-a?

Svi znaju šta “ISIS” kaže, to jeste da je njihova svrha uspostaviti islamsku državu. (Imajte na umu da je islam samo još jedan jevrejski program.) Međutim, njihova prava svrha teče daleko dublje od toga i podrazumijeva mnogo igranja obje strane nasuprot sredini.

Igranje obiju strana protiv sredine = “manipulirati protivnicima ili natjecateljima na način koji pogoduje manipulatoru.” Drugim riječima, kontrolirati dvije grupe kako bi ih koristile jedna protiv druge ili stvorile iluziju koja djeluje u korist manipulatora. Glavna stvar je da postoji jedini manipulator koji ima kontrolu nad obje strane, bez znanja drugih. Jevreji su koristili ovu taktiku od početka vremena.

Kako se povezuje sa ovim članom – oni kontrolišu i terorističku grupu „ISIS“, kao i navodno protivljenje. Cilj je da izgleda kao da se bore protiv stranog neprijateljskog terorističkog organizovanog kriminala prema onima koji su inače neuki. U svim stvarnostima, to je ogromna iluzija. Postoji samo njihova lažna fronta koja je samo grana sebe.

Šta su uradili? Oni su za stvaranje i djelovanje te terorističke grupe okrivili ĐENTAJL Arape, okrećući pažnju svijeta od sebe i druge grupe. To je pogodno za njih, jer izaziva mržnju i ljutnju među našim Đentajl ljudima, umjesto da tu mržnju i ljutnju usmjeravamo protiv pravog neprijatelja. Dok se borimo među sobom, oni su slobodni da nastave kako žele. Njihov cilj je da nas unište iznutra. Zašto bi uprljali svoje ruke uništavajući nas same kada nas mogu uvjeriti da obavimo posao za njih? Tako je mnogo lakše. Žele od nas da radimo njihov prljavi posao stvarajući mržnju i neprijateljstvo među nama. To će im pružiti savršenu priliku da se pridruže da nas unište sa NAŠOM VLASTITOM podrškom i da nas naši vojnici slijepo izvode. Njihov posao je olakšan.

90% zapadnog svijeta vrišti “borite se s Arapima” jer su bili prevareni da vjeruju da su teroristički napadi arapskog porijekla, dok su Židovi tada ustajalo i radosno reagirali “dobro – mi ćemo vam pomoći. Još bolje, podržite nas, pridružite se našoj vojsci i mi ćemo zajedno ratovati protiv njih i uništiti ih jednom za svagda ”. Dakle, ovde imate Đentajla koji je ucrtao rutu za uništenje vlastitog drugog Đentajla, dok se Židovi smeju njihovom postignuću. To je tužno stanje stvari, u najmanju ruku.

Postoji još jedna osnovna svrha stvaranja ISIS-a. To znači da će dobiti podršku za rat protiv Izraelaca koji su Đentajls Bliskog istoka, tako da oni mogu lako preuzeti zemlju. Dugo su napadali Palestinu i pojas Gaze, prisiljavajući naše vlastite istočne Đentajlse da se isele iz vlastitih domova i izvan zemlje za koju su stoljećima radili. Zemljište koje im s pravom pripada kao izvornim ĐENTAJL stanovnicima.

To je sve propaganda.

Evo jednog zanimljivog citata bivšeg američkog agenta za bezbednost: „Jedino rešenje za zaštitu jevrejske države“ je stvaranje neprijatelja blizu njegovih granica ”. Radije, iluzija neprijatelja.

Artikl [Na Engleskom];
https://www.globalresearch.ca/isis-leader-abu-bakr-al-baghdadi-trained-by-israeli-mossad-nsa-documents-reveal/5391593

Vođe na vrhu “ISIS-a” su svi jevrejski po krvi

To može ili ne može biti šok za neke da je osnivač ISIS-a u stvari izraelski državljanin, da ima jevrejske roditelje i podrijetlo i da djeluje u okviru jevrejskog „mossada“. Abu Bakr Al Baghdadi je u stvari izraelski građanin i tajni agent mossada, Simon Elliot. Postoji bukvalno tona dokaza za to ako se urade neophodna istraživanja, uprkos činjenici da je to žestoko potisnuto u mainstream medijima.

Kao i Simon Elliot, postoji mnoštvo drugih “ISIS” agenata i onih koji su uključeni u srodne jevrejske terorističke grupe čija prava imena dokazuju da su židovskog porijekla.
“Adam Gadahn” je u stvari Adam Pearlman, član ADL-a. Njegovo jevrejski porijeklo je dobro dokumentirano. Evo jednog odlomka iz Wikipedije: „Gadahnov jevrejski deda po ocu, Carl Pearlman, bio je istaknuti urolog; i na Odboru direktora Lige protiv klevete. Prema Gadahn-u, njegov djed je bio “gorljivi pristalica” Izraela. “Postoji mnogo više ovakvih primjera.

[Većina dokaza uspostavljenih na mainstream medijskim programima kao što su video zapisi na poznatoj platformi YouTuba ili sličnog, u većini slučajeva se automatski zabranjena zbog ekstremnog oštećenja prema neprijatelju]

Postoji mnogo više dokaza koji to podržavaju ako radite istraživanje.

Dakle, postavlja se pitanje, zašto su svi vođe navodno arapske terorističke grupe u stvari jevrejski po krvi? Odgovor je – to uopšte nije arapska teroristička organizacija – već jevrejska iluzija koja ima za cilj da podstakne uništenje Đentajl ljudi. Nema sumnje da su iza ovih operacija upravo Jevreji, jer su uhvaćeni sa rukama u posudi za kolačiće žargonski rečeno. NJIHOVI agenti su je stvorili, NJIHOVI agenti koji je vode, NJIHOVI agenti su ti koji promovišu ideju o toj organizacij i NJIHOVI agenti su ti koji se pretvaraju da joj se suprotstavljaju. To su bili oni od početka do kraja.

  • Napomena – oni govore o “preobraćanju iz judaizma u islam”. To je, u stvarnosti, zaista nemoguće jer su judaizam i islam jedno te isto u samoj srži. Iskoristite svoje čulo da vidite kroz iluziju !! Na kraju, sasvim je očigledno da su te terorističke organizacije dimni ekrani koji služe za pretvaranje Đentajlsa protiv Đentajlsa i promovisanje jevrejske nadmoći.

ĐENTAJLS, PROBUDITE SE!!

Sljedi veoma informativan članak koji je napisao Veliki PrvoSveštenik Mageson. Sadrži mnogo informacija o islamskoj državi. Molimo vas da pažljivo pročitate.

“Islamska država je u velikoj mjeri izašla iz sukoba u Siriji i njegovog sukoba koji im je omogućio da se popnu na mjesto gdje su sada. Većina pobunjeničkih grupa koje se bore u Siriji su zastupnici Vašingtona, Izraela i saudijskog trojstva jevrejske sile. Pobunjenici su uglavnom strani borci i obučeni su u Jordanu nakon čega su prešli granicu u tu državu. Izrael je pomagao silama pobunjenika dajući hranu kampovima, bolnicama na Golanskoj visoravni i naoružavajući ih. Kao i vazdušni napadi na sirijske snage sa svojim vazduhoplovnim snagama. U proljeće 13 Izrael je koristio taktičko oružje malog stupnja u Damasku. Kao dio ovog napora.

Jooz neocohen ili neoconovi. Postavili su svrsishodnu politiku za Irak, koja je učinila sve što je moguće da se stvori korumpirani, zaostali i slabi novi Irak i da ga gurnu u destabilizovanu državu. Politike su ljude načinile da se vuku za svoju kosu u čudu.
To nije bila nekompetentnost nego je bila svrhovita. Plan za Irak bio je njegovo trajno raspuštanje kao nacije od samog početka. Jevreji nisu uložili sve napore u dva rata protiv Iraka da bi je obnovili u moćnu naciju koja bi se mogla okrenuti protiv njih. Naravno, igrali su sa dosta smeća o oslobađanju Iraka i njegovom ograničavanju i obnovi. Sve su to gluposti. Dio toga je bio da se dominira Šia, korumpirana vlada u vlast koja je potisnula sve dalje Sunije. To je bilo ključno za trenutnu situaciju, a islamska država je došla na vlast. Ovo je sada i oslobodilački sunitski pokret.

Nacionalne linije Sirije i Iraka su takođe veštačke, kada su ih stvorili Britanci nakon što su preuzeli region od Osmanlija. Nikada nisu brinuli o faktorima u plemenskim i etničkim regijama. Irak je uvijek bio pun Sunija, Šijita i Kurdi koji se nikada se nisu voljeli. Tako stavljena u deceniju velike destabilizacije, etnička neprijateljstva i mešanje Jevreja kontrolišu zapadne sile kao što su proksi ratovi u Siriji i Libiji. Samo je pitanje vremena kada će se dogoditi nešto slično islamskoj državi.

Islamska država preuzima glavne organizovane neprijatelje Izraela na Bliskom istoku. Šia populacija. Asad je Šija, tako da su njegovi saveznici Partija Božija u Libanu koja je dvaput porazila Izraela i Teheran. Misija Islamske države je da izbriše čitav svijet šijiteta. Jevreji takođe žele da Baathizam nestane. To je jedina ideologija koja je bila realizacija stvaranja modernih ujedinjenih arapskih država koje su na putu Izraela. Sirija je posljednja preostala Baathistička država. Libija je takođe bila modernizovana, progresivna država. Pročitao sam Zelenu knjigu Gadafija, priznajem to bila dobro napravljena knjiga koja je opisala socijalnu, ekonomsku i političku paradigmu Libije. U prošlosti sam napisao članak o Libiji i zašto su je Jevreji uništili. Gadafi je bio dobar čovjek i moralni vođa koji je rizikovao svoj život da bi svoje ljude izvukao iz doslovnog mraka u novo društvo koje je bilo blizu utopije. Nije zaslužio da umre na način na koji je umro. Hiljade njegovih ljudi poginulo je boreći se za ovu Libiju protiv jevrejskih punomoćnika koji su uništili zemlju i stavili je u barbarizam. Što je isti plan za Siriju.

Izgleda da islamska država koristi Izrael tako što uništava Irak i dijeli ga u državu u kojoj će sunitski, kurdski i šiitski rat biti u stalnom dejstvu. Bagdad se ionako previše približavao Teheranu. Moje je mišljenje da je islamska država, kako je rečeno, u poslednjim fazama postajanja stalne vojske i stvaranja države koja će stajati. To će staviti Bliski istok u decenije neprekidnog rata u islamskom svijetu. Naravno, Jevreji bi možda želeli da pomognu sa finansiranjem i oružjem. To donosi ono što su htjeli. Islamska država im također daje bez prekida propagandu i izgovor za daljnju zapadnu vojnu intervenciju, što je nova retorika koja dolazi iz Vašingtona. Također oni koriste ove terorističke grupe kao lažne zastave napada kao onih odrađenih 9.11. Mogu povući još jedan sličan napad i okriviti Islamsku državu kad god žele.

Dakle, ako islamska država nije stvorena od strane Izraela, to je od koristi za Izrael.
Ali to bi mogao biti donosenje kraja. Moje razmišljanje je da je situacija u Iraku gurnula Bagdad u zagrljaj Teherana jer im je potrebna njihova Šijitska nacija da brani južni Irak, a to je Šija iz Islamske države. Teheran je već poslao trupe. Ako islamska država postane dovoljno moćna i Asadova Sirija padne, to će rezultirati masovnim etničkim čišćenjem šija i drugih neunitskih populacija. I ostavite samo Božju Stranku između radikalnog sunitskog kalifata i sunitskih radikala u Libanu. Što je samo pitanje vremena za njih. I to bi izolovalo Teheran i preneo ravnotežu moći kakvu izgleda da je potrebno da bi Izrael zadržao tako zapadnu agresiju da ih kontroliše. Što znači da bi Teheran bio gotov. Zbirkom ekonomskih sankcija protiv njih i stalnim ratovanjem sa Islamskom državom, koje bi do ovog trenutka vodila velika stalna vojska fanatika sa neprekidnim Džihadom. I oni su se zakleli u osvajanje Irana. Razmislite o tome kako je rat bio Irak-Iran. Taj rat je bio judeo zapad koji je koristio Irak kao posrednik protiv Irana. Kakav bi bio još jedan krug islamske države. Prethodni rat je još uvijek jak u popularnoj svijesti Iranaca. Bilo je poražavajuće.

Možda gledamo na mogući kraj ili blizinu izumiranja šijitskog sveta. Možda bi Damask, Teheran i Božja partija mogli odlučiti da oslobode sve što imaju o Saudijskoj Arabiji i Izraelu dvije glavne baze rata protiv njih na Bliskom istoku. Vjerujem da je situacija na Bliskom istoku možda konačno otišla u točku bez povratka. Ako se to dogodi, Izrael će koristiti Sampsonovu opciju, možda ne samo na srednjoistočnim ciljevima, već i kada njihovi lideri uvuku evropske ciljeve. Njihovo već kriminalno ludo vođstvo moglo bi da vidi kraj Izraela kao krajnji i odlučiti se za oporečenu politiku zemlje o omraženom Goyimu uopšte.

Veliki faktor je Abrahamski svijet koji vjeruje da u ovom regionu mora postojati globalni rat koji bi doveo do kraja svijeta i povratka njihovog boga. Moć kolektivnog nesvjesnog stanja stotina miliona ljudi, u koju je uložena psihička energija vijekova i količina ljudi koji su pokušavali da se uključe u ovaj program na najvišim nivoima kontrole i međunarodne moći, mogli bi to da ostvare.

Link za sljedeći artikl;
https://www.voltairenet.org/article185085.html

John McCain, dirigent „Arapskog proljeća“ i kalifa

  • Thierry Meyssan

Svi su primetili kontradikciju onih koji su nedavno okarakterisali Islamski Emirat kao “borce za slobodu” u Siriji i koji su danas ogorčeni suočeni sa svojim zloupotrebama u Iraku.Ali, ako je taj govor sam po sebi nekoherentan, to je u strateškom planu savršeno smisleno: iste osobe su jučer predstavljene kao saveznici a već danas moraju biti neprijatelji, čak i ako su još uvijek pod naređenjima iz Vašingtona. Thierry Meyssan otkriva ispod politike SAD-a poseban slučaj senatora Johna McCaina, dirigenta „arapskog proljeća“ i dugogodišnjeg partnera kalifa Ibrahima.

Voltaire Network | Damask (Sirija) | 18. avgust 2014
italiano Português Türkçe Deutsch فارسى Español français polski русский ελληνικά

Da li Barak Obama i John McCain kao što tvrde tvrde, rade zajedno na imperijalističkoj strategiji svoje zemlje? John McCain je lider republikanaca i nesretan američki predsjednički kandidat 2008. godine. To je, kao što vidimo, samo stvarni dio njegove biografije, koja služi kao pokriće za vođenje tajnih akcija u ime njegove vlade.

Kada sam bio u Libiji tokom “zapadnog” napada, bio sam u mogućnosti da pogledam izveštaj stranih obaveštajnih službi. Navedeno je da je NATO, 4. februara 2011. godine u Kairu, organizirao sastanak za pokretanje „Arapskog proljeća“ u Libiji i Siriji. Prema ovom dokumentu, sastankom je predsjedavao John McCain. U izveštaju je detaljno naveden spisak libijskih učesnika, čija je delegacija predvođena čelnim čovekom vlade tog dana, Mahmudom Jibrilom, koji je na ulazu na sastanak naglo zamenio strane kako bi postao opozicioni lider u egzilu. Sjećam se da je, među prisutnim francuskim delegatima, u izvještaju citiran Bernard-Henry Lévy, iako službeno nikada nije vršio funkcije unutar francuske vlade. Na simpozijumu su prisustvovale mnoge druge ličnosti, uključujući i veliku delegaciju Sirijaca koji žive u inostranstvu.

Izlazak sa sastanka, misteriozni račun Facebooka na Sirijskoj revoluciji 2011. pozvao je na demonstracije ispred Narodnog vijeća (Narodne skupštine) u Damasku 11. februara. Iako je taj Facebook račun u to vrijeme tvrdio da ima više od 40.000 sljedbenika, samo je desetak ljudi odgovorilo na njegov poziv pre bljeska fotografa i stotina policajaca. Demonstracije su se mirno raspršile i sukobi su počeli tek više od mjesec dana kasnije u Derai. [1]
Dana 16. februara 2011. godine, demonstracije u Bengaziju, u znak sećanja na članove Islamske borbene grupe u Libiji [2], masakrirane 1996. godine u zatvoru Abu Selim, pretvorile su se u pucnjavu. Sledećeg dana, drugi događaj, ovaj put u znak sećanja na one koji su umrli napadom na danski konzulat tokom afere Muhameda, takođe je prerastao u pucnjavu. Istovremeno, pripadnici Islamske borbene grupe u Libiji, koji su došli iz Egipta i koordinirani od strane neidentifikovanih pojedinaca, istovremeno su napali četiri vojne baze u četiri različita grada. Nakon tri dana borbe i zločina, pobunjenici su pokrenuli ustanak Cyrenaica protiv Tripolitanije [3]; teroristički napad koji je zapadna štampa lažno predstavila kao “demokratska revolucija” protiv “režima” Muammara el-Gadafija.

  1. februara, John McCain je bio u Libanu. On se sastao sa članovima Pokreta za budućnost (partija Saada Haririja) koje je optužio da nadgleda transfer oružja u Siriju oko poslanika Okaba Sakra [4]. Zatim je, napuštajući Bejrut, pregledao sirijsku granicu i odabrana sela, uključujući Ersal, koji su služili kao osnova za povratak plaćenika u rat koji će doći.

Sastanci kojima je predsedavao John McCain bili su očigledno okidač za dugo pripremljeni Wašingtonski plan; plan koji bi Velikoj Britaniji i Francuskoj omogućio da istovremeno napadnu Libiju i Siriju, prateći doktrinu „vođstva od pozadi“ i aneksa iz Lankastera iz novembra 2010. [5]

Ilegalni put u Siriju, april 2013. godine

U maju 2013. senator Džon Mekejn ilegalno se uputio u blizinu Idleba u Siriji preko Turske kako bi se sastao sa liderima “oružane opozicije”. Njegovo putovanje nije objavljeno sve do njegovog povratka u Wašington. [6]

Ovaj pokret je organizovala Sirijska radna grupa za hitne slučajeve, koja je, suprotno njenom nazivu, cionistička organizacija koju vodi palestinski zaposlenik AIPAC-a [7]


Senator John McCain u Sirij.

U prvom planu desno je direktor sirijske radne grupe za hitne slučajeve. Na vratima, u centru, Mohammad Nour. Na fotografijama objavljenim u to vreme, jedan je primetio prisustvo Mohammada Nura, glasnogovornika Sjeverne oluje (Al-Nosra fronta, to jest, al-Kaide u Siriji), koji je oteo i držao 11 libanskih šijitskih hodočasnika Azaz. [8] Na pitanje o njegovoj blizini al-Kaidinim otmičarima, senator je tvrdio da ne poznaje Mohammada Nura koji bi se pozvao na ovu fotografiju.

Afera je izazvala veliku buku i porodice otetih hodočasnika podnijele su žalbu pred libanskim pravosuđem protiv senatora McCaina za saučesništvo u otmici. Na kraju je postignut dogovor i hodočasnici su pušteni.

Pretpostavimo da je senator McCain rekao istinu i da ga je zlostavljao Mohammad Nour. Cilj njegovog ilegalnog putovanja u Siriju bio je susret sa šefovima štaba Slobodne sirijske vojske. Prema njegovim riječima, organizacija je sastavljena “isključivo od Sirijaca” koji se bore za “svoju slobodu” protiv “Alouite diktature” (sic). Organizatori putovanja su objavili ovu fotografiju kako bi potvrdili sastanak.


John McCain i šefovi Slobodne sirijske vojske.

Na levom prednjem planu, Ibrahim al-Badri, sa kojim govori senator. Dalje, brigadni general Salim Idris (sa naočarima). Ako možemo vidjeti brigadnog generala Idrissa Salema, šefa slobodne sirijske vojske, također možemo vidjeti Ibrahima al-Badrija (prednji plan na lijevoj strani) s kojim senator govori. Još od iznenadnog putovanja, Džon Mekejn je tvrdio da su svi oni koji su odgovorni za Slobodnu sirijsku vojsku “umjereni ljudi kojima se može vjerovati” (sic).

Međutim, od 4. oktobra 2011. Ibrahim al-Badri (poznat i kao Abu Du'a) bio je na listi pet terorista koje su Sjedinjene Države najviše tražile (Nagrade za pravdu). Premija od 10 miliona dolara ponuđena je svakome ko bi pomogao u njegovom hvatanju. [9] Sledećeg dana, 5. oktobra 2011. godine, Ibrahim al-Badri je uključen u spisak Komiteta za sankcije UN-a kao član Al Kaide. [10]

Osim toga, mjesec dana prije nego što je primio senatora MekKejna, Ibrahim al-Badri, poznat pod imenom guverre kao Abu Bakr al-Baghdadi, stvorio je Islamsku državu u Iraku i Levantu (ÉIIL) – sve dok je još pripadao osoblju “umjerenih” slobodnih sirijskih vojnika. On je tvrdio da je on sam izvršio napad na Taj i Abu Ghraib u Iraku, iz kojeg je pomogao između 500 i 1.000 džihadista da pobegnu, koji su se onda pridružili njegovoj organizaciji. Ovaj napad je bio koordiniran sa drugim gotovo istovremenim operacijama u osam drugih zemalja. Svaki put bjegunci su se priključili džihadističkim organizacijama koje su se borile u Siriji.

Ovaj slučaj je toliko čudan da je Interpol izdao potjernicu i zatražio pomoć od 190 zemalja članica. [11]

Ja sam uvek govorio da nema razlike na terenu između Slobodne sirijske vojske, fronta Al-Nosra, islamskog emirata itd. Sve te organizacije čine iste osobe koje stalno mijenjaju zastavu. Kada se predstavljaju pod zastavom kao Slobodna sirijska vojska, plove i pod zastavom francuske kolonizacije i govore samo o rušenju “psa Bašara”. Kada kažu da pripadaju fronti Al-Nosre, nose zastavu Al Kaide i izjavljuju da namjeravaju širenje islama u svijetu. Konačno, kada kažu da su islamski emirat, oni rukuju zastavom kalifata i objavljuju da će očistiti područje od svih nevjernika. Ali, bez obzira na oznaku, oni počinju istim zlostavljanjima: silovanje, mučenje, odsecanje glava, raspeće itd.

Ipak, ni senator Mekejn ni njegovi saborci iz Sirijske radne grupe za vanredne situacije nisu dostavili informacije koje su posedovali o Ibrahimu al-Badriju Stejt departmentu, niti su tražili nagradu. Niti su obavijestili antiteroristički odbor UN-a.

Ni u jednoj zemlji na svijetu, bez obzira na njihov politički sistem, ne bi se prihvatilo da je opozicioni lider u direktnom kontaktu, i javno prijateljski, sa vrlo opasnim teroristom kojeg svi žele mrtvog.

Ko je onda senator McCain?

Međutim, Džon Mekejn nije samo vođa političke opozicije predsedniku Obami, on je takođe jedan od njegovih visokih zvaničnika! On je, u stvari, predsjednik Međunarodnog republikanskog instituta (IRI), republikanskog ogranka NED / CIA [12], od januara 1993. godine. Ovaj takozvani “NVO” je zvanično osnovan od strane predsjednika Ronalda Regana kako bi proširio određene aktivnosti CIA-e. , u vezi sa britanskim, kanadskim i australijskim tajnim službama. Suprotno njegovim tvrdnjama, ona je zaista međuvladina agencija. Njegov budžet odobrava Kongres u budžetskoj liniji zavisno od državnog sekretara.

To je i zato što je to zajednička agencija anglosaksonskih tajnih službi koju je nekoliko država na svetu zabranilo od bilo kakve aktivnosti na njihovoj teritoriji.

Optužena za planiranje svrgavanja predsjednika Hosnija Mubaraka za Muslimanskog bratstva, dva radnika Međunarodnog republikanskog instituta (IRI) u Kairu, John Tomlaszewski (drugi desno) i Sam LaHood (sin SAD-libanski, Ray LaHood, demokratske vlade, Sekretar za saobraćaj) (drugi levo) potražio je utočište u ambasadi Sjedinjenih Država.
Ovdje su zajedno sa senatorima Johnom McCainom i Lindsey Graham na pripremnom sastanku “Arapskog proljeća” u Libiji i Siriji. Brat Mohamed Morsi bi ih oslobodio kada bi postao predsjednik. Spisak intervencija Johna McCaina u ime Stejt Departmenta je impresivan. Učestvovao je u svim revolucijama raznih boja u posljednjih dvadeset godina.

Da uzmemo samo nekoliko primjera, u ime “demokratije”, on je pripremio neuspjeli udar protiv ustavnog predsjednika Huga Chaveza u Venecueli, [13] svrgavanje ustavno izabranog predsjednika Jean-Bertranda Aristida na Haitiju [14], pokušao je i da sruši ustavnog predsjednika Mwai Kibakija u Keniji [15] i, nedavno, svrgnuće ustavnog predsjednika Ukrajine Viktora Janukoviča.

U bilo kojoj državi na svijetu, kada građanin preuzme inicijativu za rušenje režima druge države, on može biti cijenjen ako bude uspješan i novi režim će se pokazati saveznikom, ali će biti ozbiljno osuđen kada njegove inicijative imaju negativne posljedice za njegovu zemlju. Sada, senator Mekejn nikada nije bio uznemiravan zbog svojih antidemokratskih akcija u državama u kojima je propao i koje su se okrenule protiv Vašingtona. U Venecueli, na primer. To je zato što za Sjedinjene Države Džon Mekejn nije izdajnik, već agent.

I agent koji ima najbolju moguću pokrivenost: on je zvanični protivnik Baraka Obame. Kao takav, on može putovati bilo gdje u svijetu (on je najtraženiji senator SAD-a) i upoznati se sa svakim koga želi bez straha. Ako njegovi sagovornici odobre politiku Vašingtona, on im je obećao da će je nastaviti, a ako se krenu boriti protiv toga, on će predati odgovornost predsjedniku Obami.
Poznato je da je John McCain pet godina bio ratni zarobljenik u Vijetnamu, gdje je bio mučen. On je bio uključen u program osmišljen da ne prikuplja informacije, već da usađuje govor. To je trebalo da transformiše njegovu ličnost kako bi dao izjave protiv svoje zemlje. Ovaj program, proučavan na osnovu korejskog iskustva za korporaciju Rand, profesora Alberta D. Bidermana, poslužio je kao osnova za istraživanje u Gvantanamu i drugdje od strane dr. Martin Seligmana [16]. Primenjen pod Bušovom zastavom na više od 80.000 zatvorenika, mnoge od njih pretvorio je u prave borce koji služe Vašingtonu. John McCain, koji je prsnuo u Vijetnamu, tada shvaća. On zna kako beskrupulozno manipulisati džihadistima.

Šta je američka strategija sa džihadistima u Levantu?

Godine 1990. Sjedinjene Države su odlučile uništiti svog bivšeg iračkog saveznika. Predlažući predsjedniku Saddamu Husseinu da će napad Kuvajta smatrati iračkom unutrašnjom aferom, iskoristili su ovaj napad kao izgovor za mobilizaciju široke koalicije protiv Iraka. Međutim, zbog opozicije SSSR-a, oni nisu svrgli režim, već su bili zadovoljni da upravljaju zonom zabranjenog leta.

Francuska opozicija 2003. godine nije bila dovoljna da ublaži uticaj Komiteta za oslobođenje Iraka. Sjedinjene Države su ponovo napale zemlju i ovaj put zbacile predsjednika Huseina. Naravno, John McCain je bio glavni saradnik Odbora. Nakon što su privatnoj kompaniji predali brigu o pljački zemlje za godinu dana [17], pokušali su podijeliti Irak na tri odvojene države, ali su morali odustati zbog otpora stanovništva. Pokušali su ponovo 2007. godine, oko Biden-Brownback rezolucije, ali opet nisu uspjeli. [18] Otuda i trenutna strategija koja pokušava da to postigne pomoću nedržavnog aktera: Islamskog Emirata.

Operacija je planirana unapred, čak i pre sastanka Johna McCaina i Ibrahima al-Badrija. Na primjer, interna korespondencija iz katarskog Ministarstva vanjskih poslova, koju su objavili moji prijatelji James i Joanne Moriarty [19], pokazuje da je 5.000 džihadista obučeno na račun Katara u NATO-ovoj Libiji 2012. godine, a plaćeno je 2,5 milijuna dolara, u isto vrijeme za budućeg kalifu.

U januaru 2014. godine, Kongres Sjedinjenih Država održao je tajni sastanak na kojem je glasao, u suprotnosti sa međunarodnim pravom, da odobri sredstva za Al-Nosra Front (Al-Kaida) i Islamski emirat u Iraku i Levantu do Septembar 2014. [20] Iako je nejasno šta je zaista bilo dogovoreno na ovom sastanku, što je objavila britanska agencija Reuters [21], a nijedan medijski američki mediji se nisu usudili da zaobiđu cenzuru, vrlo je verovatno da zakon uključuje deo o naoružavanje i obuka džihadista.

Ponosna na ovo američko finansiranje, Saudijska Arabija je na svom javnom televizijskom kanalu, Al-Arabiji, tvrdila da su na čelu islamskog emirata princ Abdul Rahman al-Faisal, brat princa Sauda al Faisala (ministar inostranih poslova) i princ Turki al-Faisal (Saudijski ambasador u Sjedinjenim Američkim Državama i Ujedinjenom Kraljevstvu) [22].

Islamski Emirat predstavlja novi korak u svijetu plaćenika. Za razliku od džihadskih grupa koje su se borile u Avganistanu, Bosni i Hercegovini i Čečeniji oko Osame bin Ladena, to ne predstavlja rezidualnu silu, već zapravo vojsku. Za razliku od ranijih grupa u Iraku, Libiji i Siriji, oko princa Bandar bin Sultana, oni imaju na raspolaganju sofisticirane komunikacijske usluge za regrutaciju i civilne zvaničnike obučene u velikim zapadnim školama sposobnim da odmah preuzmu administraciju teritorije.

Saudijska Arabija je kupila potpuno novo ukrajinsko oružje gdje ga je prenijela turska tajna služba koja ih je predala Islamskom Emiratu. Konačni detalji su koordinisani sa porodicom Barzani na sastanku džihadističkih grupa u Ammanu 1. juna 2014. [23] Zajednički napad na Irak od strane Islamskog Emirata i Kurdistanske regionalne vlade počeo je četiri dana kasnije. Islamski emirat je zauzeo sunitski dio zemlje, dok je regionalna vlada Kurdistana povećala svoju teritoriju za preko 40%. Bježeći od zločina džihadista, vjerske manjine napustile su sunitsko područje, utirući put za trodijelnu podjelu zemlje.

Raskidom sporazuma između Iraka i SAD, Pentagon nije intervenisao i dozvolio Islamskom Emiratu da nastavi sa svojim osvajanjima i masakrima. Mjesec dana kasnije, dok se kurdska regionalna vlada Peshmerga povukla bez borbe, i kada su emocije svjetskog javnog mnjenja postale prejake, predsjednik Obama dao je naredbu da se bombarduju neke pozicije Islamskog Emirata. Međutim, prema riječima generala Williama Mayvillea, direktora operacija u štabu, “ti bombaški napadi vjerojatno neće utjecati na ukupni kapacitet Islamskog Emirata i njegove aktivnosti u drugim područjima Iraka ili Sirije”. [24] Očigledno, oni nisu namijenjeni uništenju džihadske vojske, već samo da bi se osiguralo da svaki igrač ne preklapa teritorij koja mu je dodijeljena. Štaviše, za sada, oni su simbolični i uništili su samo šačicu vozila. Na kraju je intervencija Kurda turske i sirijske kurdske PKK zaustavila napredak Islamskog Emirata i otvorila koridor koji je omogućio civilima da pobjegnu iz masakra.

Mnogo dezinformacija kruži o islamskom emiratu i njegovom kalifu. Novine Gulf Daily News tvrde da je Edward Snowden o tome otkrio. [25] Međutim, nakon verifikacije, bivši američki špijun ništa nije objavio o tome. Gulf Daily News objavljen je u Bahreinu, državi koju okupiraju saudijske trupe. Cilj članka je da se očiste samo Saudijska Arabija i princ Abdul Rahman al-Faisal od njihovih odgovornosti.

Islamski Emirat se može uporediti sa plaćeničkim vojskama evropskog šesnaestog veka. Oni su vodili verske ratove u ime gospodara koji su ih plaćali, ponekad u jednom logoru, ponekad u drugom. Kalif Ibrahim je moderan konditor. Iako je on naređen princu Abdulom Rahmanom (članom klana Sudeiris), ne bi bilo iznenađujuće da je nastavio svoj ep u Saudijskoj Arabiji (nakon kratke zaobilaznice u Libanu ili Kuvajtu) i odredio kraljevsko nasleđe u korist klana Sudeiris Princ Mithab (sin, ne brat kralja Abdulaha).

John McCain i Kalifa

Ibrahim al-Badri, poznat i kao Abu Du'a, poznat i kao Abu Bakr al-Baghdadi, zvani Kalif Ibrahim, plaćenik kneza Abdula Rahmana al-Faisala, finansiran od strane Saudijske Arabije, Katara i SAD-a. Ženevskim konvencijama može počiniti sve užase koje su zabranjene državama.
U najnovijem broju svog časopisa, Islamski emirat posvetio je dvije stranice kako bi osudio senatora Johna McCaina kao “neprijatelja” i “dvostrukog prevaranta”, podsjećajući na svoju podršku američkoj invaziji na Irak. Da ta optužba ne ostane nepoznata u Sjedinjenim Američkim Državama, senator je odmah objavio izjavu da je Emirat “najopasnija islamistička teroristička grupa na svijetu” [26].

Ova kontroverza postoji samo da bi odvratila pažnju galerije. Voljeli bi da poverujemo u to … da nije bilo ove fotografije iz maja 2013. godine.

Thierry Meyssan je izjavio;

[1] Preneli smo izveštaje u štampi, uveravajući da su demonstracije u Derai bile protest nakon hapšenja i mučenja studenata koji su označili neprijateljske slogane o Republici. Međutim, mnoge kolege su pokušale da utvrde identitet ovih učenika i upoznaju svoje porodice. Niko od njih nije bio u stanju to učiniti, jedini svjedoci koji su govorili to su učinili za britansku štampu, ali anonimno, dakle nepotvrđeno. Sada smo uvjereni da taj događaj nikada nije postojao. Proučavanje sirijskih savremenih dokumenata pokazuje da je događaj zapravo bio povećanje plata i penzija državnih službenika. Dobila je zadovoljstvo od vlade. U tom trenutku, nijedna štampa nije spomenula ove studente, ovu priču je Al-Jazeera izmislila dvije sedmice kasnije.
Reference ;

[2] Članovi Islamske borbene grupe u Libiji, to jest, al-Qaeda (Al-Kajida) u Libiji, pokušali su ubiti Muammara el-Gadafija u ime britanskog MI6. Slučaj je otkrio jedan oficir britanske kontra špijunaže, David Shyler. Opazite sada šta kaže “David Shayler:” Napustio sam britansku tajnu službu kada je MI6 odlučio da financira Osamu bin Ladena ”“, Voltaire Network, 18. novembar 2005.

[3] Izvještaj Misije za utvrđivanje činjenica o trenutnoj krizi u Libiji, jun 2011. godine.

[4] “Libanski poslanik koji usmjerava promet oružja u Siriju”, prijevod Pete Kimberley, mreža Voltaire, 13. decembar 2012.

[5] U tom smislu, ove reference se odnose na moju seriju (Visoki Sveštanik Mageson) od šest dijelova „10 godina otpora, rat Sjedinjenih Država protiv Sirije“.

[6] “McCain ilegalno ulazi u Siriju”, mreža Voltaire, 30. maj 2013. godine.

[7] «La sirijska radna grupa za hitne slučajeve, faux-nez sioniste» („Sirijska radna grupa za hitne slučajeve, marioneta za cionističku lutku“), Réseau Voltaire, 7. juni 2013.

[8] “John McCain se susreće s otmičarima u Siriji”, Voltaire Network, 1. juni 2013.

[9] “Tražen za terorizam”, Program Nagrade za pravdu, Odjel države.

[10] Odbor Saveta bezbednosti, osnovan u skladu sa rezolucijom 1267 (1999) 15. oktobra 1999, poznat je i kao „Komitet za sankcije protiv Al-Kaide“. Registracija zapisnika Ibrahim al-Badri (ovaj put sa nom de guerre of al -Samarrai).

[11] “Istovremeni zatvor-džihadista u 9 zemalja”, Prevod Alizée Ville, Voltaire Network, 7. avgust 2013.

[12] «La NED, vitrine légale de la CIA» („NED, pravni dućan CIA”), par Thierry Meyssan, Odnako (Rusija), Réseau Voltaire, 6. oktobar 2010. godine.

[13] «Opération manquée au Venezuela» („Operacija propala u Venecueli“), par Thierry Meyssan, Réseau Voltaire, 18. maj 2002.

[14] “La CIA deestabilise Haïti” (“CIA destabilizira Haiti”), Réseau Voltaire, 14. januar 2004. “Coup d’Etat na Haitiju”, Thierry Meyssan, Voltaire Network, 5. mart 2004.
[15] «L'expérience politique africaine de Barack Obama» («Afričko političko iskustvo Baraka Obame»), par Thierry Meyssan, Réseau Voltaire, 9. mart 2013.

[16] “Tajna iza Gvantanama”, Thierry Meyssan, Odnako (Rusija), mreža Voltaire, 20. maj 2010. godine.

[17] “Ko vlada Irakom? Thierry Meyssan, Voltaire Network, 13. maj 2004.

[18] «Balkanska organizacija u Iraku», Manlio Dinucci, Tradicija Marie-Ange Patrizio, Il Manifesto (Italija), Réseau Voltaire, 17. juni 2014.

[19] “Službeni dokument ambasade Katara: Tripoli potvrđuje da je 1800 islamskih ekstremista obučeno u Libiji da se bore u Siriji”, Istina, libijski rat, 20. septembar 2013.

[20] “Sjedinjene Države, vodeći svjetski finansijeri terorizma”, Thierry Meyssan, Al-Watan (Sirija), Réseau Voltaire, 3. februar 2014. godine.

[21] “Kongres odobrava tajni protok američkog oružja prema umjerenim sirijskim pobunjenicima”, Mark Hosenball, Reuters, 27. januar 2014.

[22] “Islamska država Irak i Levant na čelu s princom Abdulom Rahmanom”, prijevod Alizée Ville, mreža Voltaire, 4. februar 2014.

[23] “Objave PKK o napadu ISIL-a i stvaranju“ Kurdistana ””, Voltaire Network, 8. juli 2014.

[24] “SAD. Napadi na vazduh imaju ograničen uticaj na ISIL ”, izjavio je Ben Watson, Odbrana Jedan, 11. avgust 2014.

[25] “Bagdadijev Mossad je trenirao”, “Gulf Daily News, 15. juli 2014.

[26] “Izjava senatora Johna McCaina o meti terorističke grupe ISIL kao“ neprijatelja ”i“ križara ””, Kancelarija Johna McCaina, 28. juli 2014. ”